Nyår idag och jag har inte bloggat på fleera dar ! :D

Sitter här m Stella och gör naaaadaa ! Denna vecka har vi inte gjort nåt vettit alls...

På måndag är det jobb på schemat med Nona och Natha, skojskoj, ska göra ngt nödvändigt för en gångs skull !
Ikväll blir det staden, min kamera ska med så jag kan fota nyårsraketerna i staden ikväll :) Måste hitta en bra inställning bara ! :D

Njonå, nu ska vi väl snart gå å käka efterrätt så ska vi ut till staaaaaaaaaaden och hitta på nåt ballt lr nåt sånt skoj :)

Ha ett bra nyår och jag hoppas ni hittar hem efteråt ;D

Comments
Posted by: Jörgen

Det här behöver du inte fundera så mycket över när du ska fota fyrverkeri. Ställ kameran på ISO 100 för minimalt med brus, eftersom brus syns i de mörka partierna i en bild

Du bör försöka hålla dig på ett bländartal mellan f/11 och f/16 för att exponeringen ska bli bra under de fåtalet sekunder du tar bilden.

Dessa värden är inte huggna i sten utan om du märker att bilden blir för mörk vilket inte hör till ovanligheterna, testa med exempelvis f/8 innan du börjar ändra slutartiden förutsatt att du tycker att slutartiden är OK.

Ställer du in kameran på dom här inställningar som en grund och utgår från dessa så är det en bra början:

•ISO 100

•Bländarvärde: f/11

•Slutartid: 1 sekund



Om du märker att bilden blir alldeles för mörk så ändrar du till exempelvis bländartalet till f/8 och ser om det räcker. Skulle detta fortfarande ge en för mörk bild så får du testa att blända upp till f/7,1 eller f/5,6 alternativt så kanske det är så att 1 sekunds slutartid faktiskt inte är tillräckligt och ställer du istället upp slutartiden så får du en ljusare exponerad bild också.

Gott nytt år på dej !!

2011-12-31 @ 20:46:18
URL: http://wikstrands.bloggo.nu

Comment on this post:

Name:
Remember me ?

E-mail: (will not be published)

URL/Blogadress:

Comment:

Trackback
RSS 2.0