Stor grym Indian !

Tävlingen gick så jäkla bra, till att börja med ! :D
Indianen var rätt taggad, så vi hoppade fram på den helt vidriga framhoppningsbanan, den var jättekladdig ! Aja, jag & Indianen simmade fram och hoppade lite grann till 75cm !
Inne på banan vart hästen jättepigg, så jag behövde nästan bara hålla koll på honom och styra lite grann så fixade vi allt utan bekymmer ;) Grundomgången och omhoppningen hade jag en jättebra känsla och kom på en andra placering med 0/0 tiden 14,9 :)
85cm hoppade jag fram en gång på vardera hinder, sen stod jag uppe vid komposten och väntade, inne på banan gick allt jättebra, behövde ha lite mer koll på honom där, han var lite lugnare i andra klassen, så det var positivt :D
Grundomgången kändes även här jättebra, omhoppningen for ju totalt xD Först failade vi lite när vi skulle från 8 till 9, så svängen blev enorm, sen kom han med sina jävla monsterhopp över 3 av 4 omhoppningshinder, härlig häst eller ? xD Petade ner 11e hindret, så det blev en delad andra placering där också :D
Det var så kul att höra när jag hade ridit klart så var det jättemånga som kom fram och bara, "ååh det gick ju jättebra för er, det såg jättebra ut !"

Så sjukt vad nöjd jag är över Indian ! 
Har hatat den hästen ända från första gång jag hoppade honom, men nujävlar har jag lärt mig hur den fungerar,  han är så mycket roligare att rida nu :D
Här står vi och väntar på prisutdelningen till 75 klassen ↓

Taggar hopptävling, eller ?

Sitter i min säng och gräddar, känner mig jättetaggad... ? Näe faktiskt inte x] Har inte insett det faktum att jag ska vara i stallet kl 8 imrrn ! 
Och det gör ju inte saken bättre med att jag ska rida Indian då... Rider jag på samma sätt som jag red stundvis i tisdags blir denna tävling inga bekymmer, men om jag rider honom som jag rider typ Jullan eller Pola så kommer allt fara !
Nu fortsätta leka forever alone och kolla TVD !

Ha en bra fortsatt kväll ! :)

Vart är Jullan lixom ? xD Hon skulle kunna rädda mitt liv nu alltså ! 
Hästen jag skulle kunna ge allt för :D Så underbart söt är hon ♥

Lördag 29.9

Suttit inne och tagit det ultralugnt idag :D Haft Vampire Diaries naraton med mig själv, haha forever alone ! Har spelat på mobilen lite mellan varven också ;)
Kände att jag borda farit till stallet idag och gjort iordning Indian tills imrrn, det ångrar jag nu, men ah straffa mig själv och fara skittidigt till stallet imrrn istället, smart drag Malin !
Jag känner att jag kan ha liten minichans till att det kommer gå rätt bra imrrn, min häst är stoooorgalopperad :D
Nu ska jag... vänta på middag, sen ska jag väl försöka hitta ngt jag ska ha på mig på tävlingen och sen dra av mina stövlar, värsta skitiga ;)

No Parking xx

Hittade lite bilder på mig & Parking från i våras som jag inte visat förut !

Hihi, galoppombyte c: ↑

Startlista 30.09

      Startlista 30.9 2012  
         
75 cm 10.00 1. Malin Mattsson Indianen
    2. Linda Klarby Glad To See You
    3. Sanna Kortman Maximal
    4. Sofie Hansson Nisse
    5. Victoria Adamzcak Sailor Moon 
    6. Sara johansson Chanelle
    7. Alexandra Danielsson Darija
    8. Jonna Stolt Snövit
    9. Jessica Sjölander Titti
    10. Linda Klarby No Parking
         
85 cm 10:45 1. Jenna Lundell Lindens Liam
    2. Lisa Östberg Ferrano
    3. Rebecca Bergman Charley Boy
    4. Malin Mattsson Indianen
    5. Sanna Kortman Maximal
    6. Victoria Adamczak Sailor Moon
    7. Sara Johansson Chanelle
         
95 cm   1. Eva Hagelberg Ra
    2. Rebecca Bergman Charley Boy
    3. Cia Langebro Dai Dai S
    4. Jenna Lundell Lindens Liam
         
105 cm    1. Cia Langebro Dai Dai S
clear round   2. Eva Hagelberg Ra
         


Bild på Emma & Indianen från ivåras :D

Crach Bandikot 8 år ♥

Idag, 27 september 2012 var det exakt 8 år sen min kanin föddes, och för 1 år, 1 månad och 15 dagar så tog han farväl !
Grattis min underbara kanin ♥
Saknar dig något otroligt mycket !
När fan är det meningen att jag ska släppa taget om dig.. <'3

Mycket läsvärt !!

Läste just detta på en tjejs blogg, verkligen värt att läsa, du som är hästintresserad eller inte ! ;)

I förrgår dog en häst och dess ryttare skadades svårt när de blev påkörda av en vit Fiat Punto. Det här hände i närheten av Telford i Storbritannien, men det kunde lika gärna ha varit i Sverige. Det hade lika gärna kunnat vara du. Det hade lika gärna kunnat vara jag.

Många bilister är hjälpsamma och saktar ner när de möter oss ryttare, men genom åren har jag sett döden i vitögat mer än en gång när jag har befunnit mig på vägen med min häst. Och tro mig, det finns betydligt trevligare sätt att få en adrenalinkick.

Först och främst vill jag klargöra för alla bilister att jag vill rida på trafikerade vägar lika gärna som ni vill ha mig där. Det vill säga inte särskilt gärna. Men ibland måste jag. Förutom att det vore urtrist, skulle det vara djurplågeri att bara rida i ridhuset sju gånger i veckan. Att rida på trafikerad väg är oftast enda sättet att ta sig till mer ridvänliga ställen.

En före detta kollega till mig sa, apropå hästar i trafiken, att “man förutsätter ju att de hästar man möter i trafiken är trafiksäkra”. Mitt svar till henne och till alla andra som har lika mycket vett: “Hur får man hästen trafiksäker? Genom att träna i ridhuset? Eller kanske genom att läsa en bok för den?” Nej, så klart genom att öva. Först på “säkra” platser och så småningom i trafiken. Gärna med en äldre, lugn hästkompis. Jag försöker träna min häst att hantera olika situationer, men inte ens den mest vältränade häst tycker att det är speciellt trevligt att någon kör upp i svansen på den och tutar.

Här kommer lite basic hästkunskap för dummies.

Tro det eller ej, men hästen har en ganska liten hjärna och trots att den har varit domestiserad i flera tusen år styrs den av fyra instinkter som alla börjar på F:

  • Flock
  • Flykt
  • Föda
  • Fortplantning

Det är därför du inte ska försöka köra igenom en lucka mellan hästar om du exempelvis möter en ridgrupp ute och rider. Risken är att du och din bil blir översprungna av de hästar som inte ser sin flock. Det är också därför det kan hända så våldsamt läskiga grejer när hästen blir skrämd. Den flyr helt enkelt i blind panik. Du vill inte köra på en häst. Det blir våldsamt fula repor i lacken. Både på bilen och troligtvis även på dig.

Vad blir då hästen rädd av? Det är egentligen bara två saker: allt som rör sig och allt som inte rör sig. Ganska lätt att komma ihåg, eller hur?

Du ska veta att vi ryttare hör dig på ganska långt avstånd där du kommer i din bil. Du ska också veta att vi gör vad vi kan då för att underlätta omkörningen eller mötet både för dig, för våra hästar och för oss själva. Kan vi, försöker vi ta oss åt sidan. Men det går inte alltid. Antingen för att du kör så snabbt att vi inte hinner eller för att situationen och vägen inte tillåter.

Det här kan du göra nästa gång du möter mig och min häst i trafiken:

1. Vad du än gör, låt bli tutan och helljuset. Jag både hör och ser dig, men jag kanske har händerna fulla med att lugna min häst.

2. Försök söka ögonkontakt med mig. Då kan vi gemensamt verka för att det inte blir någon jobbig situation.

3. Kör du för fort kan vi inte få någon ögonkontakt, så det går ju bort.

4. Om jag viftar med ena handen upp och ner betyder det INTE att du ska köra snabbare. Det betyder att du ska sakta ner eller helst stanna.

5. Se till att det är gott om utrymme mellan dig och mig. För att citera Ronja Rövardotter: “Håll dig på replängds avstånd”.

6. Vet du om att du har gnisslande bromsar, skramlande släpkärra eller något annat som låter på ditt fordon, försök stanna en bit ifrån mig.

7. Även om du har ett tyst fordon kan hästen bli rädd för något helt annat. Du kommer väl ihåg “allt som rör sig och allt som inte rör sig”?

8. Passera mig som om min häst inte hade någon ryttare, som om det vore en vild älg. (Av någon anledning verkar en del bilister tycka att det är helt okej att köra förbi mig och min häst i 90 knyck, men kommer en älg stannar man.)

Det var väl inte så svårt? Om du kommer ihåg att passera mig och min häst med hänsyn lovar jag att göra allt jag kan för att underlätta vårt möte i trafiken. Jag lovar att ha reflexer och lampor så att du ser mig och jag lovar att hålla mig så långt ut åt sidan jag kan, så att vårt möte inte behöver leda till bucklor, vare sig i din bil eller på min häst.

Hur var det då med olyckan i Storbritannien? Den kan du läsa mer om i Horse & Hound. Där kan du bland annat läsa att tillståndet är kritiskt för föraren av Fiat Punton och att det har stabiliserats något för ryttaren. Det kunde ha varit du. Det kunde ha varit jag. Det kunde ha varit min häst.


Detta hittas här : http://horseworldofcarro.wordpress.com/2012/09/20/hall-dig-pa-replangds-avstand-nar-du-passerar-mig/ (länken syns inte, men klickar du 3 gånger här så syns den)


Halloj Måndag !

Skola idag efter en seg och ganska kul helg :)
Började med att försova mig ett par timmar....... Sugkuk ! Aja, brummade iväg till skolan och hade två timmar matte & två timmar idrott, coopertest, love it ! Är typ död x]

Om 2 timmar ska jag fara ut, vafan ska jag göra under tiden lixom ? Kan kika på film så går tiden lite fortare ivartfall... Suttit å läst bloggar i en halvtimme nu...
Hittade ett klipp på facebook som är 15 minuter långt som jag ska kika på snart :D 

Aja, ha en fin måndagskväll ! ;) Bara 4 dagar kvar till Fredag nu mina vänner !

Räkna med bokstäver verkar ju logiskt......... ↓

You are the reason I keep fighting.. ♥


Skördemarknad, Cedersgården & BolstaHolm

Cedersgården ↓


Bolstaholm ↓
Där gjorde jag bolstaholm osäkert ;D

©Malin Mattsson / Canon Eos 60D / Canon Zoom Lens 18-135mm 1:3.5-6.5

Sharlie <3

Helt galet vad jag saknar underbara Sharlie ! 
Måste fara å hälsa på honom snart.. <3



Dagen kortfattad ;)

Började skolan halv 9, for dit typ 20 över 8 :) Vi hade schoolympics idag, och helt seriöst, mitt lag var så attans gulligt :') Vi var helt klart bäst ! I början tog det typ 2,5 år innan alla mina ungar kom till rätta, jag var faktiskt lite nervös över att jag skulle typ tappa bort alla ungar.. Skulle va fett pinsamt att va en dålig ledare lixom x] Men mina ungar verkade inte klaga på mig ! 
Dom små fick mig även att stå på huvudet och klänga på såna där stångar som man gör olika saker på, hahaha skitgulligt ! 
Joggade faktiskt för första gången hela rökkamaran, haha har alltid dött efter halva typ xDD Nemen nujävlar fick jag energi från nowhere och bara gasade på hela varvet och spurtade sista vägen in i mål, hehe stolt över mig själv eller något :D

For till stan med Tova & Natha efter skolan, fikade på havtorn, Natha ruschade hem efter att hon läst ngn 1D sak(......... xD) så jag & Tova strosade runt på stan lite här och var sen hem !
Har vart på lite extra matte nu ikväll, så jag borde klara provet imrrn :D

En bild på min klass får stå för dagens bild :)
Och ja, Natha jag snodde den från din blogg, orkade inte ladda upp den själv ;D

R.I.P min hårddisk

DAMN ALLT SOM ÄR PÅ MIN MOTHERFUCKING HÅRDDISK ÄR MOTHERFUCKING BORTA D': 

Ja, min dag förstördes lite där... Så alla ni som ville ha bilder från mig som ni har väntat på, sluta vänta, det finns inget som kan göras, hårddisken är totalförstörd ! Jag har gått misste om ca 50 000 bilder, great ! Bilder som jag aldrig någonsin kan få tillbaka, på min kanin, på Sharlie från travbanan, på Pola från våra träningar etc.. Fittan vad allting suger just nu :D Och jag som skulle ta bilderna, skriva ut dom och lägga upp dom på min vägg, men nu har jag det förstörts... Jävla bitchbögfitta -.-

Sen fanns det något som gjorde min kväll också, men det tänker jag verkligen inte ta här x] om ngn vill veta, så synd ;) 
Sen kan jag även meddela att jag slutat rida Marit nu när vi ändå håller på, så henne blir det inte något mer om, ska hämta hem min ridhjälm därifrån imrrn och pussa henne hejdå :( Anledningen till det tänker jag inte heller ta här !

Sen måste jag bara säga att jag inte kan se seriöst på min svenska / idrottslärare längre xD Upptäckte det idag, hela min inre sida garvade som fan när jag pratade med honom, hahahahah stackarn xD Anledningen till det är att jag läst en grej.. som jag kanske inte borde läst, men nu är det så ;)

Nej nu sova, godnat ! :)

4 bilder

Här får ni 4 bilder från i torsdags, lägger upp fler ikväll något :)




©Nathalie Häggqvist / Canon Eos 60D / Canon Zoom Lens 18-135mm 1:3.5-5.6 IS


→ stallet

Är påväg ut till stallet snart för att rida Marit en sväng i det fina vädret ! :) Har planerat en runda som jag kände att jag kan dela med mig av ;)
Tror denna runda kan vara ganska mysig, hoppas inte på allt för mycket asfalt bara..




Trav 15.09-2012

Mailade just till två ridskolor i sverige om praoplats vecka 46, hoppas som fan att någon av dom säger ja :D *Håller tummarna*

Var på trav idag då som jag skrev i det andra inlägget, här är lite fler bilder :)





Jämt ?


©Malin Mattsson / Canon Eos 60D / Canon Zoom Lens 18-135mm 1:3.5-5.6 IS

Bisou av Sveden ♥

Såg denna otroligt underbara häst på travet idag ! Blev något otroligt jättekär i den ♥




Man bara smääälter ♥
©Malin Mattsson / Canon Eos 60D / Canon Zoom Lens 18-135mm 1:3.5-5.6 IS


Startlista Dressyrävling Söndag

Startlista dressyrtävling 9.9.2012      
           
Klass 1 LC: 1 2000 finskt     Ungefärliga starttider
           
1 Carolina Eriksson Norrbacks Pluto   ca. 10:00  
2 Melina Sagulin Bilsbaeks Ramia      
3 Nathalie Williams Natinn från Vattnadal    
4 Nathalie Häggqvist Vallas Emilio      
5 Victoria Adamczak Sailor Moon      
           
Klass 2 LB: 0 2000 finskt        
           
1 Lena Laitinen Realillo   ca. 10:50  
2 Nathalie Jansson Rome      
3 Fanni Jokinen Classique      
4 Malin Mattsson Killen      
5 Patricia Lindén Loovisa      
6 Maija Engblom Castle Rock   ca.11:20  
7 Lovisa Sundlöf Mos Eisley      
8 Cia Langebro Dai Dai S      
9 Hanna Storsved Alice      
10 Angela Sjöberg Flitiga Lisa      
11 Julia Seffer Bilsbaeks Ramia   ca. 11:50  
12 Lydia Sundlöf Freddie      
13. Eva Hagelberg Ra      
           
Klass 3 LA: 1 2009 finskt        
           
1 Nathalie Jansson Rome   ca. 12:30  
2 Cia Jansson Moonlight      
3 Rebecca Shafranov Ollies Sentinel      
4 Lena Laitinen Realillo      
5 Patricia Lindén Loovisa      
6 Fanni Jokinen Classique      
           

Såååå gulligt, har Killen, galet taggad nu alltså :D


RSS 2.0