Saltviksskogarna

Vart ut till Saltvik och fotat isisryttarna där, eller ah, några av dom ! :) Är verkligen inte nöjd med bildresultatet.. Jag måste lära mig använda mitt zoomobjektiv bättre bara så blir det bra ! 
Tänkte bjuda på bilder på hästarna där ↓




©Malin Mattsson / Canon Eos 60D / Telezoom Canon EF 70-300mm 4-5.6 IS USM

Dressyrlektion på Zijan

Hade Dressyrlektion på Zigge idag, vi red galoppombyten. Hästen var jätteduktig, i början var han ganska stel och ville inte riktigt lyssna, sprang med huvudet uppe bland molnen och bara for på.. Sen när vi väl började med övningen så blev han jättefin häst ! Vi red på en åttvolt först, och varje gång vi bytte varv gjorde vi ett enkelt byte. Sen red vi galoppombyten över bom, Zigge taggade ju såklart upp och trodde det var hinder och hoppade lite här och var över hindret ! Det var bara att korta ihop honom och sen försöka hålla honom på marken och göra dressyrgaloppombyten och inte värsta skuttombytet xD 
Vi provade även att byta utan bom, först gjorde han ett sånt skuttombyte, jag kortade ihop honom och sen gjorde han jättefina byten ! :D

Nu sitter jag och kollar på hästhoppning från Frankrike ! :)
Det blir ett bildlöst inlägg för jag har ingen bild på Zigge ! :/

Maja & Goldie 19.02-2013 forts.

Här kommer lite fler bilder från igår :)
Jag vet att snön verkligen lyyyser, men det var inte så lätt att få poonnyn i den färg hon är och få snön naturlig.. Dom bilder jag experimenterade med vart ponnyn typ svart och snön naturlig, så jag föredrog att ha dom såhär :)




©Malin Mattsson / Canon Eos 60D / Telezoom Canon EF 70-300mm 4-5.6 IS USM

Maja & Goldie 19.02-2013

Var just ute i Finström och fotade Maja & Goldie ! Herregud vilken fin ponny hon hittat, dom passar verkligen varandra :D
Fotade med mitt nya objektiv för första gången idag, och jag har bara en sak att säga om det I'm In Deep Love !

Ni kan få någon bild från idag, resten får ni se senare ! ↓
 
©Malin Mattsson / Canon Eos 60D / Telezoom Canon EF 70-300mm 4-5.6 IS USM

Visste du.. ?

•Att jag har en ganska rejäl klaustrofobi ?
→ Jag kan inte åka hissar, såfort det låter lite konstigt får jag sån panik att jag skulle kunna göra vad som helst för att komma ut därifrån, jag gick hellre uppför 20 trappor än att åkte hiss, jag satte mig ner i hissen när jag var mindre !
→ Jag får panik om jag åker färja om det gungar minsta lilla på havet, det behöver inte ens blåsa, jag inbillar mig att det gungar 10ggr värre än vad det egentligen gör. Jag sitter å håller i mig i allting jag kan få tag på !
→ Jag kan inte ha täcket över huvudet då jag sover, känner mig instängd och får ren panik. Jag skrek såfort någon la täcket över huvudet på mig när jag var mindre !
→ Jag kunde inte vara i ett rum med lampan släckt (om det var becksvart i rummet) när jag var mindre !

•Att jag har jättedåligt mörkerseende ?
→ Jag ser allting 10ggr mörkare än vad det är, står det en vit bil ca 50 meter bort (på natten/kvällen) ser jag den inte !
→ Kör jag på en väg på kvällen utan väglampor och jag möter en bil, ser jag absolut inget runt omkring !

Någon som vet hur man kan få bort dessa ?
Ganska hopplöst med att inte kunna åka färja utan att få panik då jag bor på en holme... ;)

 

Middag hos Tova

Kommer bli så grymt sönder misshandlad nu, det är bara kärlek till mina fina vänner ! :D




6-star filter

Jag köpte ju ett star filter av mina pengar jag fick i julklapp, har inte lagt upp en ända bild som jag tagit med filtret på ! Hittade då denna bild, perfekt provbild tycker jag. Är verkligen helnöjd med filtret ! :)

Har gjort den mycket mörkare och tagit bort massa färg, har ej petat på själva lampsaken ↓

Hamnat i 16 års kris..

Det känns inte alltför bra mina vänner.. Nejmen tanken på att jag är 18 om 2 är helt gudomlig :D Men sen är saken, jag ska ha en bil också.. Och grejen är den att jag tror inte jag kommer hinna spara ihop 40 000 på 2 år.. :/ Jag får nog ihop till 5 000, men det saknas ju ändå 35 000.. Och ja, vi pratar euro här !
Och jag vet vad ni tänker, och nej jag tänker inte köpa en billigare bil ;) Jag vet vilken jag vill ha och den ska jag ha :D 

Ikväll blir det gymmet, en timme boxersize ! Skönt att få komma ut och träna lite :) Måste byta om och fixa mig lite innan jag far, puss och kram !

Källa; Mobilen

Lite olika printscreens jag hittade på min mobil ! :) 
Hela inlägget fuckade upp sig, det är därför det ser ut som det gör !

 

Lördag = Sportlov

Sitter och väntar på att Natha ska ringa mig, chattar med Amanda på facebook och dunkar musik i min ensamhet !
Skulle vart ner till hästarna idag, men jag försov mig så jag åker dit imorgon istället. Sov lite till istället, har legat i min säng och spelat facebookspel, läst bloggar och messat med ngn liten mänska nu som då :)
Åt middag och nu landade jag i min säng igen.. Mina föräldrar låter mig inte fara någonstans så ja.. Hela mitt lov kommer se ut såhär om ni vill veta, jag kommer gå på gymmet hela veckan så jag för röra på mig lite ialla fall. Ska fara å simma en dag, ska simma längder en timme ungefär, Så Skönt :D

Jag vill ha en ny dator nu... Det går knappt att skriva, kul !
Ha en bra kväll alla ! :)

Praoplats fixad !

Har nu praoplats 3 dagar av veckan, eftersom alla är så gay så tar dom antingen inte emot eller så tar dom ngn dag bara, puss på dom ! Jag är väldigt nöjd med min praoplats ialla fall :)
Kom på igår att jag kunde va på Mariehamns räddningsverk, så jag ska vara där måndag → onsdag. Ringde dit först och sen for jag dit och fick mitt papper underskrivet av ngn brandchef där, jag hatar verkligen den känslan man har när man går in i en byggnad man aldrig varit in i och så är det helt knäpptyst, så var det idag, det fanns en skylt (tack och lov) jag kunde läsa på :3

Nu ska jag kolla på Vampire Diaries som kom ut idag, så ni får ha en bra dag !

Lite kort fakta

Min plan med att gå å lägga mig tidigt idag försvann ju ganska direkt x] Tänkte ta min dusch typ 11, men den blev typ halv 12, har precis lackat naglarna så jag ska precis sova. 
Sista dagen imorgon innan sportlovet, haha tänk att det är sista sportlovet i nian, det går framåt och det är underbart ! :D
Ska väl vara hemma i helgen, samt måndag -> onsdag, Torsdag far jag över till Stockholm om Stellas föräldrar låter mig komma dit och Stella får vara hemma förståss... Hur får man jätteenvisa föräldrar att ändra sig ? :o
Min dator håller ju förstås på ramla i 1000 bitar, haha nejmen en knapp har lossnat och 3 stycken fungerar inte, någon som har en över jag kan få ? Jag känner att jag måste fabriksåterställa min mobil också, haha den är verkligen jätteseg, måste köpa ett minneskort att ha i den då minnet är fullt.

Nu blir det sängen, sådeså, Godnatt ! :)
Ni kan få en bild från min Instagram på Osten ↓

Avslutningsbekymmer...?

Kollade in på Nathas blogg just där hon skrev att det är avslutning snart och det kanske är dags att söka upp en klänning.. ? Fan, jag hatar just såna tillställningar där man måste ha klänning på sig och klä upp sig och massa annat x] Jag håller ju på syr en klänning, och jag får se när den är klar om jag använder den eller inte ! Hittade en rosa långklänning på Nelly just faktiskt, ganska snygg :)
Man behöver inte ha vit klänning på sig va ? Rosa eller ljusblå passar väl också ? 
 
äääh, ångesten som kommer upp om att detta är sista avslutningen i hela grundskolan (SKÖNT SOM FAN :D) (gymnasie, here I come!!) men klart man vill vara riktigt snygg då också ju.. Aja, vi fortsätter ångesten om några månader då det börjar bli dags att välja ut en klänning, jag tror faktiskt inte att det kommer bli några större fel på min klänning jag syr men jag känner nu i dagsläget att jag vill ha långklänning.. Eller så bara syr jag min klänning längre.. ? ;)

Nu måste jag verkligen sova, Godnatt ! :)


Tisdag

Skolan gick ganska snabbt idag, vi hade Musik, Geografi, Historia (skrev rellaprov och snackade skit med studiehandledaren), matte, engelska, HK två timmar ! Observera att vi lagade faslagsbullar, och jag älskar faslagsbullar så jag klagar inte :D
Det luktar jättegott av middagen som pappa står å lagar så man håller ju på hungrar sönder här..
Ikväll är det ridning som gäller, jag hoppas verkligen innerst inne att jag får rida Indianen, har inte ridit honom sen förra terminen och jag håller på får något riktigt abstinensbesvär..
Tänkte bara fylla i att Bianca har något stort fel hon också, hon springer fan fort som fan av ena sidan av soffan för att sova, sen lägger hon sig ner och ligger där en stund, fort som fan upp och springa till något annat hörn på soffan för att sova, nu ligger hon i fönstret och glor ut ! 
Nejnu middag innan jag hungrar sönder :)

Nytt & fräscht ! :)

Som ni kanske lagt märkte till nudå är att jag har bytt header och färg på min blogg ! Jag hade tänkt byta design också, men eftersom jag håller på pysslar på en egen nu så kände jag helt enkelt för att fräscha upp den lite med ny färg. Tänkte ha den vinröd först, men bytte till marinblå :) Jag kände att texten på min header (främst M:en) är väldigt intressanta, just därför valde jag texten, den är ju som sagt tillfällig !
Dessa fruktansvärt irriterande små rosa hjärtan som är fan överallt är ni inte ensamma om att störa er på, dom är fula och mest ivägen !
Sen har ni kanske märkt att mina älskade smilisar är borta, och inte har varit här på ett långt tag är för att denna kodmall har fuckat upp sig totalt och det vill inte fungera som jag vill..
Sen är min dator sönder, så det är ganska intressant och se hur länge den faktiskt lever :D
Men nu ska jag krypa under täcket och sova, tänkte överraska mina föräldrar med frukost imorgon bitti ;)
Godnatt :)

Ina & Masa

Och eftersom jag verkligen inte är ett fan av att fota i ridhuus bestämde jag mig för att de bilder som visas här är i svartvitt ! Hade inte hästen vart gul så hade jag nog visat bilderna i färg, men han smälte så bra in i väggen ;)



©Malin Mattsson / Canon Eos 60D / Canon Zoom Lens 18-135mm 1:3.5-5.6 IS

Nathalie & Arrow - Hopplektion

Bilderna fotades sista veckan innan sommarlovet !

 

©Jonna Stolt / Canon Eos 60D / Canon Zoom Lens 18-135mm 1:3.5-5.6 IS

Harold The Horse

 Att man kommer på något som dethär ? xD

Saturday so far !

For till travbanan idag och hjälpte till med alla 6 hästarna där !
När jag kom dit hade alla hästar körts redan så jag hjälpte till att ta ut hästarna och fodrade, på och av med täcken och pussa lite på dom. 
Dubbelkärran ska lagas snart så kommer jag få börja köra lite snart ! Det är väl mer eller mindre bestämt att jag ska köra två av hans hästar nu i början, Mambo och Joline är planen :)
 
Ikväll blir det filmkväll med Jessica & Carro, vi köpte chips och sånt för 30 euro igår, lär inte ta slut iaf ;)
Ha en bra lördag mina vänner !

Tillägnat Kol !




 
 

R.I.P min fina Kol Mikaelson !

Älskar dig :* ♥




RSS 2.0