Bloggis

Oj vad mycket man kan ha å göra även om man ege inte har något att göra ! 
Måndag, den evigt jobbiga måndagen som dödar alla mina hopp om framtiden. Skolan var same old, idrotten hade vi lektion då. Den gick jättebra !  Alla verkade nöjda och det var jättekul att ha lektion, dom lyssnade på mina instruktioner även om det var ganska svårt att få det att fastna i hjärnorna på dom, backhanden ska hållas i med båda händer, alla slog den med en hand typ.
Efter lektionen stannade jag och Hanna kvar en stund och hoppade runt där, mina ben vart som spaghetti helt plötsligt så vi åkte hem.
Jag for med Hanna och handlade och sen stannade jag där en stund innan jag for hem, hela kvällen har jag skrivit lite anteckningar till rellaprovet som jag har imorgon, har även pluggat in anteckningarna nu så jag kan allt, hoppas jag ! 
Just nu sitter jag och chattar med Emma, jag sitter och skickar enorma smilisar till henne och har skitroligt (övertrötthet) 
Ska kika 112-aina innan jag går å lägger mig, så Godnatt ! :)
 
[BILDLÖST INLÄGG]

Söndag !

Ber om ursäkt för att jag inte har uppdaterat idag ! Men jag har helt enkelt inte haft så överdrivet mycket tid över. Eller ah, idag har det berott på vad jag har prioriterat. 
Idag kl 11 for jag till travbanan, fotade hopptävlingen, bildresultatet vart en katastrof.. Vet inte vad jag har råkat klicka in för inställningar på den, men det ska verkligen åtgärdas för det var verkligen inte roligt att fota idag ! När jag var och fotade Maja vart bilderna helt gudomliga, nu vart alla detaljer jätte oskarpa och allt vitt lyste och blev typ lila, jättemissnöjd ! 
Sen har jag kollat på hoppningen från Scandinavium och redigerat bilder, fittats med Facebook och jag kom underfund idag att jag kan inte lägga till fler bilder i ett album på min facebook sida, är det någon som vet hur jag kan åtgärda problemet ?!?!?
 
Gick även ut och fotade blommor, det har växt massor med blommor runt huset ! Bildresultatet därifrån vart mycket bättre då jag bytte objektiv, och bilderna kommer såfort jag är klar med bilderna från hopptävlingen. Har 2 beställningar som jag ska skicka iväg nu ikväll så antagligen kommer blommorna imorgon ! 
 
Nu ikväll har jag varit uppe hos Hanna och planerat våran idrottslektion som vi har imorgon. Vi hade stooora problem men nu är det åtgärdat så det kommer bli en toppenlektion och jag är jättenöjd att få ha tennis lektion ! (Jag spelade själv i 5 år!) Hade lite problem med hur slagen funkar, men jag har dom på grej nu tror jag. Skulle lätt kunnat anlita min tennistränare jag hade, han var verkligen skitbra på att lära ut, vart befinner han sig nu när jag är i stora behov av honom, hello ? 
 
Innan detta blir allt för långt så tar jag och avslutar här. Ska skicka iväg bilder och sen sova, Godnatt ! :)

ZombieLördag

Har knappt varit hemma alls idag, och det känner jag nu med en tanke på att jag håller på somna sittandes. Jag jobbade i stallet mellan 8 & 4, eller egentligen slutade vi jobba halv 3 (och den historian drar vi någon annan gång) jag fräshade upp mig lite och sen har jag varit med Carro & hennes kille hela dagen, skittrevlig dude hon skaffat sig, mycket bättre än den förra ! :D
Imorgon kommer jag befinna mig på Travbanan mellan 10:45 och sista start, så någon enstaka bild kommer väl upp här och resten upp på min facebook-sida ! Påtal om den så ska jag göra ett par ändringar på den så den blir ännu snyggare. 
Nu ska jag släcka och sova innan jag somnar sittandes med datorn i famnen, godnatt ! :)


Jobba i stallet imorgon !

Har varken tid eller ork att göra det, men eftersom jag inte hittar någon ersättare har jag inget val så det är bara att kliva upp snällt och fara iväg, orkar inteeeeeeeeeeeee !!! 
Ska vänta på att få gå i duschen och sen sova, ska kolla på hoppningen från Scandinavium också tänkte jag innan jag går å lägger mig. 
Har varit helt sjukt trött hela veckan, jag har promenerat runt som en zombie hela veckan och är på galet dåligt humör just nu, så galet avis på allt och alla.
 
Nu börjar hoppningen från Göteborg så jag ska kika tills duschen är ledig :)
Godnatt !

Glöm inte att gilla min fb-sida här !

Fotosida på Facebook !

Jag gjorde precis som Susanna och skaffade mig en facebooksida där jag kommer samla alla bilder från olika tävlingar och andra event jag har varit med min kamera ! 
Istället för att alla bilder finns på min privata facebook så samlar jag alla på en sida istället. Det är många som uppskattar mina bilder men inte är vän med mig på facebook eller liknande, så nu är det bara för allmänheten att gå in och gilla och titta :)

Den hittas här !!



Nyårs raketer !

Hur bra på en skala 1-10 tror ni detta var för min kamera ? 
Av allt blixtande och smällande trodde jag helt seriöst att mitt objektiv skulle typ gå sönder eller något x] Nejmen man ser lite längre in på filmen hur allt börjar blinka, tror inte heller det var så bra för ljudintaget med massa smällar.. Här är filmen ! :)


Fredag

Herregud va länkar jag börjar ha på min blogg.. Och problemet är att jag läser alla bloggar som är där, och har jag dom inte där så glömmer jag antagligen bort vilka bloggar jag läser, men det blir ju så lååångt.. Skitfult ! Nog för att jag har jättemånga kategorier & arkivet börjar bli riktigt långt så det passar ganska bra in ;)
 
Men annars så är det fredag idag mina vänner ! Tog mig till stan en sväng vid 3 tiden, träffade på Hanna, Felicia & Jonny där, tog även en sväng till Gefoto och köpte mig ett filter. Haha, jag tror bestämt jag får ta det lite lugnt med kamerashoppandet nu ! Men jag sparar åtminståne 500€ ifall att jag skulle ha sönder linsen på objektivet ! Bra att ha ett UV på zoomen då jag antagligen kommer använda det på söndag när jag ska fota på travbanan. Eller iof tävlingen är på grus banan så jag tror det blir 18-135mm objektivet, aja framtiden avgör saken !
Nu sitter jag och läser bloggar och bloggar lite mellan varven. Jag ska bjuda på en film ikväll tänkte jag, kanske inte så givande men ändå.
 
Jag tänkte slänga in ett inlägg från blogg.se appen idag, men den är så galet värdelös så det sket sig.. Kan den inte bara uppdatera sig ?! Den som är till Iphone är ju mycket bättre, plz...
 

Torsdag250413

Fick en jättelust att blogga, men har inget att blogga om så jag skriver om min torsdag.
Började kl. 8, for dit lite sent men det gjorde inget, vi hade hk och Hanna hade börjat förbereda allt så bra så pluspoäng till henne ! Vi hade hk till 10, där hade vi håltimme en timme så jag for hem efter mina böcker som jag glömt hemma och sen for vi till Maxinge en snabbis, jag ändrade mig direkt då jag såg hur galet mycket bilar det var utanför och då var klockan halv 11 ?! Centret hade vart öppet en havltimme, hela Åland var där på samma gång, jag skojar inte ?!
Jag beslöt mig för att vända om och for tillbaka till skolan, gick till 3 och sen for jag & Emma till Maxinge, denna gång gick vi faktiskt in och kikade, det var jättefint därinne ! :) Vi tänkte åka då vi kikat klart, men min moped var inmurad bland massa cyklar så vi fikade och sedan försöka lirka ut mopederna ur en väldigt fullproppad parkering av cyklar, mopeder & bilar. Det har varit parkeringsvakter där hela dagen, och det uppskattar jag något enormt då det hade varit totalkaos och säkert flera ikörningar om dom inte vart där :)
Jag är väldigt glad över att Cubus & Gina stannar i Sverige då alla mina kläder jag har kommer just därifrån och jag hatar att ha likadana kläder som någon annan, haha ! (Synd att H&M har kommit då jag älskar deras kläder) For hem vid halv 5 tiden och sedan fort in till stan.
Jag käkade middag och for till sparhallen för att köpa diskmedel, fortfarande lika kaosat utanför och såklart hade dom inte det diskmedlet jag skulle ha så jag for vidare till kantarellen. Sen låste jag in mig på mitt rum och läste på samhälla och kollat på lite serier på datorn och även hoppningen från Göteborg Horse Show. Nu är det duschen som gäller och sen sova !
Godnatt :)
Bjuder på en fin bild på ett fint landskap ↓

Objektiv nr 4 köpt !

Jag tog mig till stan och köpte mig ett objektiv, vet inte riktigt vart jag fick idén att köpa ännu ett från.. Det ända jag vet är att jag velat haft ett till och att jag velat ha ett sånt, men kanske inte bara för att köpa på måfå, men det måste man också göra ibland ! Men iallafall så är min kameraväska full nu, 4 objektiv & 1 kamerahus, 3 filter, 1 fjärrutlösare och annat smått och gått. Har inte någon plan på att köpa nytt då jag har dom objektiv jag behöver (tror jag) Måste ha UV filter till zoomen & det nya bara sen kan jag ta å spara pengar till något annat :) Ska väl köpa något överavancerat när jag lär mig hur reflexskärmar och sånt fungerar, skulle vilja ha en egen studio hemma !
Men det blev ett sådant ivf ↓ (tror jag, vet inte vad det heter,än!)

Onsdag240413

Hej alla därute ! :)
Onsdag idag, vilket innebär att det är 2 dagar kvar till helg (om man inte räknar med idag) Kunde inte blogga igår, eller jag kunde men hade inte tid. Jag for till Medimar direkt efter skolan med Hanna, sen hem, äta middag och sen for jag till stallet och efter det var jag så galet trött så jag kollade ett avsnitt av 112-på liv och död och sen gick jag å la mig. Idag försov jag mig.. igen.. Jag måste verkligen sluta göra det nu, precis nu ! Torsdag & Fredag ska jag vara på första timmen. Jag har Samhälla förhör jag måste läsa på och engelska prov tills på fredag, men det är morgondagens bekymmer, idag är det onsdag och idag ska jag rida, sen ikväll ska jag plugga så jag får se om det blir något mer inlägg på denna blogg idag ! 
Men jag har läst tidningen och ätit nu efter skolan, sen for jag ut till västernäs en snabbis (Dom har lagt ut såna hastighetssaker på vägen där) så jag testade hur fort den gick, men såklart visade den olika båda gånger jag körde förbi så jag blir inte klokare på dendär..
Ska hitta på något att göra i 45 minuter innan jag ska fara iväg till stallet, ha en bra dag :)


Travbilder

Dessa bilder finns på facebook så antagligen så har dom flesta redan sett dom (alla förutom 1,2 & sista bilden har jag lagt upp här innan), men bara för att jag inte bloggade igår så är jag skyldig er inlägg, och bilder är väldigt effektiva när det gäller att fylla ut ;)


©Malin Mattsson / Canon Eos 60D / Canon Zoom Lens 18-135mm 1:3.5-5.6 IS

Tråkigtliv.se

Det händer helt seriöst ingenting i mitt liv just nu, väldigt dött här. Har frågat minst 10 pers idag om det händer något speciellt denhär veckan så man har ngt att se fram emot !
Nästa vecka är vi lediga onsdag = SOVA, veckan efter är det kristi himmelsfärd, då är det helgjobbarresa och jag ska bara ta det lugnt och hoppas på att det händer något roligt så man kan göra något händelserikt ! Sen händer det ingenting på 3 veckor, inget speciellt som rubbar skoldagarna (tror jag, säkert är det ngn temadag eller liknande!) 
Eller jo, det ända som händer denhär veckan är att Maxinge öppnar :)
 
Men jag tänkte ta å visa er lite bilder då jag inte har något mer att tillägga här, och dom kommer i separat inlägg !
Idag har jag förövrigt kollat på Hawaii five-0 hela dagen, for till mormor & morfar och firade morfar som fyller år idag, Grattis på dig ! Sen for jag ut och körde = tidsfördriv, att bara fara ut och köra är jäkligt bra tidsfördriv och pengafördriv, bensinen tar lixom slut... Men annars är jag jäkligt glad över att det börjar bli riktigt bra moppeväder, man fryser (nästan) inte ihjäl när man kör, ingen mer is på vägarna och min moppe går helt galet bra nuför tiden, 64 rakväg ! :D
Förövrigt så får ni ha en bra fortsatt kväll :)
Bara för att jag gillar min moppe ↓

Helt sjukt söt !!

 

Phototime, Maja & Goldie, hoppning

Jag har inte redigerat bilderna mycket alls ! Somsagt så har jag förstått mig på objektivet och det har fått väldigt höga betyg och är ett av Canons bästa, så det är alltså såhär bilderna ska bli ! :) 
Jag har lagt på lite skärpa, färg & fixat skuggorna lite ljusare, annars är dom nästan som orginalet.
©Malin Mattsson / Canon Eos 60D / Telezoom Canon EF 70-300mm 4-5.6 IS USM

Hammarland

Har befunnit mig i hammarland och fotat Maja & Gul idag ! Är verkligen jättenöjd över bildresultatet så jag ska visa upp dom med glädje idag. Har lärt mig hur mitt objektiv fungerar, eller jag förstår det mycket bättre nu (kom inte på ngt bättre ord). 
Efter det for jag till stan och snackade med Ina & Aino om allt och ingenting, skönt det med ! Sen for jag & Ina på en cruise ner till lemströms kanal och promenerade runt där. 
Jag lagade middag vid 7 och nu sitter jag här, mätt och belåten över en attans god middag och ska redigera bilder !
Det har varit helt sjukt fint väder så jag tog katten med ut och borstade bort massor med päls på henne idag också, hon har redan blivit mycket snyggare i pälsen, längtar såå tills hon får sin sommarpäls, hon är så taskigt brun/grå på vintern, på sommaren är hon ljus & mörkgrå så det är jättefint :)

Men nu ska jag ta mig i kragen och redigerade bilderna så ni får se resultatet. 
Ha en fin kväll !

Upp 5:00 imorgonbitti då !

Det är ju rea på stan imorgonbitti mellan 6:00-8:00 så jag, Ina & Emma ska gå ! 5 före 6 ska vi mötas i stan så det ska bli intressant. Jag föredrar att sova faktiskt så jag tänkte gå å lägga mig nu men ägnar ngn minut till att fylla i här och berätta för er vad jag tänkte med livet.
Vi ska iaf promenera runt där och äta frukost på stan tänkte vi, ska väl se vad som är på rea och inte, hoppas Lisco är på rea så ska jag storshoppa nagelprodukter och en parfym, men såklart brukar inte det jag vill/behöver ha vara på rea så jag får se imorgon :) 
Jag hoppades verkligen att dom hade rea på Gefoto imorgon så hade jag köpt ett objektiv + motsolsskydd till 2 av mina objektiv. Måste även ha ett UV-filter till zoomen innan solen har ihjäl det.. Inte för att linsen är så känslig, men det är alltid en trygghet att ha filter på hela tiden ifall linsen skulle spricka ! (Det är ju som sagt billigare att köpa ett filter än att laga ett helt objektiv) Jag har 2 filter på 18-135mm's objektivet hela tiden ! (UV & Starfiltret) Sen tror jag inte att jag behöver ha fler objektiv, någon som vill ge tips på bra objektiv samt vad dom är bra för ? Har ett zoom, ett mindre zoom, macro & ska köpa ett med fast brännvidd på 50mm.
 
Men nu måste jag verkligen sova, jag kommer vara som ett tuggummi imorgon och min moped kommer antagligen inte starta då den antagligen vill fortsätta sova, som en normal moped vill ! :)
Påtal om moped så kommer jag sova på den såhär någon gång, det var jäkligt bekvämt ! ↓

Birds

Jag hoppas inte ni tröttnat på fåglar, för här kommer ett gäng till ! :)



©Malin Mattsson / Canon Eos 60D / Telezoom Canon EF 70-300mm 4-5.6 IS USM

Saknar du våren ?

Du kan iallafall dämpa din saknad med att förra året denhär tiden på året var det lika kallt, lika grått och tråkigt ! Jag har klara bildbevis på saken, och här är några ! Det bevisar alltså att allting grönt och värmen kom just under en månad, och det var majmånaden som kom med den underbara värmen och sommarfeelingen !
Denhär bilden togs 24.04-2012 ↓

Denhär bilden tog på Valborg förra året ! Alltså 30.04-2012 ! ↓

Sen i maj något kom en värmebomb och det vart grönt överallt, alla tog bort jeansen & tjocktröjorna och bytte ut dom mot kortärmade tröjor & shorts, det var vamt som fan och det var grönt överallt och framförallt jättemycket sol ! Denna bild togs 26-05-2012 ↓ 

Bloggkampen.nu !

Hur många av er är det som följen bloggkampen då ? :)
Jag tycker det är en bra "serie" med avsnitt runt 7-8 minuter som kommer ut varje dag, jag som är ett stoooort fan av både Malin & Peder kollar jag absolut alla avsnitt. Nu ikväll har avsnitt 3 kommit ut, skulle vara skitkul att få chansen att få rida för både två, bara att drömma vidare ! 
Klicka dig in HÄR för att kika på avsnitten !


Skicka kommentarer signerat !

Tänkte tipsa er om en sak som ni antagligen redan vet av, men vissa som kommenterar här (som har blogg.se) gör inte på detta vis, och det är mycket lättare att svara på era kommentarer om alla skickar signerat ! 

När ni skriver en kommentar åt mig (eller någon annan) ska ni klicka på skicka signerat som (t.ex) Malin ↓

Då kommer det bli mycket lättare för mig att svara på era kommentarer så syns det att jag svarat på dom när ni loggar in på eran blogg nästa gång, då kommer det synas såhär på erat konto ↓

Jag tycker detta är väldigt smidigt och blogg.se lyckades attans bra med denna metod att kunna se lättare om ngn svarat på ens kommentar samt att man förstår bättre vad den personen svarat på ! :)

Svan

Här kommer inlägget och bilderna jag lovat er ! :)



©Malin Mattsson / Canon Eos 60D / Telezoom Canon EF 70-300mm 4-5.6 IS USM

Kvällens ridlektion

Gick helt galet bra ! :D
Red Indianen och vi hade Gymnastikhoppning. Vi hade en linje på ena långsidan som vi hoppade ett par gånger. I uppvärmningen gick han ganska bra, vi red lite öppnor och slutor på ena långsidan och efter det började han slappna av mer och då gick han helt galet bra ! Sen började vi hoppa, jag hade ett lugnt och bra tempo genom hela serien, vi började med att sista hindret låg på ca 75, och höjde det sedan stegvis upp det till 120cm. Jag var helt övertygad om att han skulle stanna så jag förberedde mig lite på det då jag kände att han saktade in lite efter hindret före, men hästen tar i och hoppar det galant ! Jag vet att dendär hästen kan hoppa hus om han bara skulle få chansen att visa att han kan hoppa banor på 130, det är jag klart övertygad om. Hans dagar kommer dom också :) Men mitt hopprekord med honom som låg på 105 (barbacka) är nu på 120 (inte barbacka), så jäkla stolt ! 
Travade av och plockade undan hindren och sen for jag hem. 

Ska slå in ett tidsinställt inlägg med bilder till er så det kommer upp imorgon eftermiddag då jag inte kommer hinna sitta vid datorn imorgon, går i skolan från 9-2, sen ska jag och Emma fara å handla vid 3, och då ska jag ha ätit lite innan. Sen ska vi fara till Stallet och vara där ngn timme, sen har vi fysikprov på torsdag så jag måste plugga på det  . 
Finfina häst ! ♥ ↓ (Jag vet att han vill komma med mig i höst och plugga, han sa det till mig idag;))

Två fina bilder

Jag fotade så som mest svanar under den tid jag befann mig på Lilla Holmen idag, tog även någon bild på lite annat kul, och två av dom bilderna får ni här ↓

©Malin Mattsson / Canon Eos 60D / Sigma 50mm 1:2.8 DG Macro

Fotodag i skolan

Sitter i skolan, mohaha på min egen dator ! 
Har varit ut och fotat mellan 9 - 10:30 till Lilla Holmen, och nu ska bilderna redigeras och fixas för att sedan visa upp dom för hela skolan.. Har fotat massor med bilder på svanar, det var ju typ bara såna djur som fanns där. 
Jag slänger upp några bilder här sen :)
 
Ha en bra tisdag ! :)

Jag finns här !

Har inte kunnat blogga idag då jag suttit och jävlats med Emmas blogg nu hela kvällen.. Det går nästan som jag vill, eller så inte.. 
Men jag ska iaf gå å duscha nu för att sedan sova, så jag hinner inte blogga något mer !
Godnatt ! :)

"Det regnar och regnar..."

"Himlen e grå, damdamdam..." och ja det är en dansbandslåt som jag vet exakt hur går ! 
Men jag tänkte bara säga att det regnar massor ute idag och lägga upp en bild som jag tog förut då det regnade massor.. :) 
Bara bra så får snön fart, det kanske är meningen att regnet kommer nu i stora mängder så försvinner sisista sista snön ! Oj vad poetisk jag kände mig där..

Dressyrtävling avklarad !

Som gick käpprett åt helvete ! Vill verkligen inte gå in på detaljer med jag tror det var det värsta jag ridit.. Vägarna blev bra men resten herreguuuuud.. Pinsamt värre, jag kunde inte ens rida fram på utebanan för att jag skämdes så galet mycket brevid alla välridna fina hästar ! 
Tryckte iallafall ner laget i botten så jag är inte glad !
Ni får en bild från dressyrtävling på Alice från förut ↓

Helgjobb på Sleipner !

Jobbat i stallet idag, kom till stallet typ kvart över 8, vi började med att mocka alla spiltor (alla hästar hade fått mat redan) sen gick jag och åt en smörgås :)
Vi mockade alla boxar och packade alla påsar på förmiddagen så vi hade det ur världen. Jag tog ut Nisse på morgonen möttes jag av Ålands egen Nilenflod !! Pölen som hade bildats var gigantisk !! (ca 10m lång och den tog upp heeela vägen + lite till på bredden och ca 25cm djup!) Jag med mina risiga sneakers skulle då gå igenom dendär pölen, Nisse som gick så förbannat långsamt hjälpte inte heller, så mina skor vart helt galet blöta, på tillbaka vägen tog jag i för allt jag kunde och sprang över med tvåmila steg ! Vi fortsatte med att mocka boxarna och fixa påsar. Hästarna skulle in och ut hit och dit, vi lunchade hästarna och åt lunch själva i typ 2 timmar ! Sen tog vi in alla hästar som var ute och gav dom middagshö & kraftfoder (denna gång hade jag gummistövlar då hästarna skulle hämtas). Vi fixade det lilla som skulle fixas till och sen gick Jonna och red Snövit så jag tog Milen och ryckte hans man som jag hade fått order till att göra, hans man var så jääävla vidrig så jag tvättade den och sen vart hela han drabbad.. Ponnyn jag ska starta gjorde jag inget med, men han klarar sig ! Han är en fluffponny så han får vara som han är nu bara xD
 

Startlista Lagdressyren

Lagtävling på Söndag hörrni ! :)
Startlistan ser ut såhär;
LC 10.00 1. Josefin Ingerström Hokus Pokus "Cavallo"
    2. Nathalie Häggqvist Emilio "Gangsterlaget"
    3. Carolina Eriksson Alice "Carro & Gänget"
    4. Carolina Öhberg Pluto "Gangsterlaget"
    5. Andreas Söderström Tindra "MAPE"
    6. Kajsa Eriksson Hasse "LSKU"
    7. Jonna Stolt Snövit "Team Åland"
    8. Jorunn Lavonius Kings Clover "Carro & Gänget"
  ca 11;00 9. Maja Clemes Goldie "MAPE"
    10. Ursula Ackren Rocky "LSKU"
    11. Caroline Danielsson Rallijs "Carro & Gänget"
    12. Fina Rundberg No Parking "Team Lyckan"
    13. Desire Karlsson Hokus Pokus "Cavallo"
    14. Lisa Lignell Emilio "LSKU"
    15. Pernilla Ahlgren Tindra "MAPE"
    16. Saga Sneitz-Björkman Alice "Ghoast Riders"
           
           
LB ca 12;15 1. Astrid Bergman Nisse "Cavallo"
    2. Sofie Hansson Flugan "LSKU"
    3. Patricia Linden Loovisa "Ghoast Riders"
    4. Lydia Sundlöf Mos Eisley "TEAM Åland"
    5. Rebecca Shafranov Realillo "TEAM Åland"
    6. Erica Johansson Pilotin "MAPE"
    7. Linda Klarby Glad to See You "Team Lyckan"
    8. Lydia Sundlöf Freddie "STAR"
    9. Therese Sarling-Mattsson Marcos Cyrola "Murphys lag"
    10. Lovisa Sundlöf Mos Eisley "STAR"
    11. Malin Mattsson Pluto "Gangsterlaget"
    12. Sophie Salmelin Daimler "Ghoast Riders"
    13. Viola Fyrvall Setas II "Murphys lag"
    14. Eva Hagelberg Ra "TEAM Åland"
    15. Astrid Bergman Danne "Carro & Gänget
    16. Emilia Jansson Daimonds Rock II "Team Lyckan"
    17. Sofie Hansson Nisse "Cavallo"
    18. Patricia Linden Arrow "Murphys lag"
    19. Sofia Kangashaka Killen "Ghoast Riders"
           
LA 14.45 1. Rebecca Shafranov Ollies Sentinel "STAR"
    2. Sophie Salmelin Loovisa "Murphis lag"
    3. Lena Laitinen Realillo "STAR"

Bara jag som längtar sönder ???

24 Maj allihopa !
Då kommer Fast and the furious 6 ut ! 
Med en tanke på att femte filmen var helt galet bra tror jag efter trailern att bedöma, kommer den vara helt galet grym !! 


Ny färg

Nu kommer min blogg få vara ljusblå ett tag ! Stella ska fixa så att allt sitter på plats osv till bara så är det klart ! :) 

Ny header på gång !

Jag tänkte fixa en lite mer vårig / somrig header på min blogg nu, orkar inte fixa ny design, och jag råkar gilla min design så den får vara kvar ett tag till ! :) 
Håll utkik så kommer det nya färger och ny header snart ! 

Tisdag020413

Håller på dör av trötthet, haha nejmen jag är galet trött och har varit det hela dagen ! Hatar verkligen när man haft lov och kunnat sova hur länge som helst, och sen dagen efter ska man upp klockan 7, finns ingen rimlig anledning varför jag skulle kliva upp som om det vore liv och död.. På praon flög jag upp ur sängen och lyssnade på musik och hade det skittrevligt på morgonen, haha det är lite skillnad på mina mornar när det är något jag vill göra på dagarna än om jag ska gå till skolan.. xD
Dagens ridlektion skedde på en väldigt trött Indian, jag tror det tog ganska mycket på honom igår. Jag tyckte lätt att han skulle förtjänat en ledig dag då han fortfarande bara är bäbishäst ! Han börjar väl bli lite äldre än bäbishäst nu när han är 7, men för mig är hästar bäbisar tills dom är 10-12 ;) 
Vi red Caprilli då, jag krävde inte så mycket av honom så vi gjorde allt som skulle göras med sån liten ansträngning som möjligt. Det gick ändå bra och jag är nöjd :)
 
Imorgon ska jag upp halv 8 då mopeden ska på däckbyte, skönt så slipper jag slita på dubbarna längre ! 
Åh, jag såg personerna jag jobbade med på praon ikväll, värsta nostalgikicken :3 

Nu ska jag sova då brorsan och hans polare har kollat film som tog slut för typ 10 minuter sen, och jag har lackat naglarna som är torra nu. (oj vilken lögnare jag är, dom är inte torra än xD)
Godnatt !
Random bild från ig på en bäbishäst ↓

Stall

Ikväll drar iallafall jag och rider ! Minns inte vad vi ska hoppa, tror vi ska rida Caprilli. Har Indianen så jag klagar inte !
Under tiden jag är i stallet kan ni från mig massor med saker på ask.fm !!
Först blir det den tradionella middagen med Jessica & Carro sen stall, så jag ska byta om nu så borde Carro komma å plocka upp mig vilken minut som helst :)

Gå in HÄÄR eller här och spamma med frågor så har jag något att göra ikväll !
Fina Baby Indian ↓

Hopptävlingsfilmen

Här är filmen från igår ! Videofy funkade inte alls igår, så jag testade idag och det funkade mycket bättre, så enjoy ! :D Bilderna under printscreenade jag för att ni ska få stillbilder över hur stort dendär hästen egentligen hoppar över hindren ! Den sista bilden tog jag bara för att det hindret kändes helt galet bra ♥
 





Hopptävling 1.4-2013

Gick helt galet bra ! Indianen var sjukt nervös i början av dagen, han kunde inte stå still en enda sekund så det gällde för mig att skritta runt tills han lugnat sig :)
70 klassen gick bra, vi kom runt felfritt, men det kändes inte så bra, haha ! Det var vingligt som fan och det var fel galopp överallt. Vi kom runt utan fel och hästen var galet pigg !
1 meters klassen var jag så jäkla nervös inför ! Han hade lugnat sig en aning så det gick mycket bättre. Det var lite fel galopper här som där i denna klass också, jag får mig bara med frambenen i galoppombytena, bak följer inte med alls.. Det gick bättre än vad jag trodde, det jag redan visste från början var att jag skulle hållt i honom för mycket, men istället hoppar han utan att jag är beredd och klarar hindret med bravur ! Jag trodde verkligen inte att vi skulle nolla våran 100cm debut !
Så jäkla stolt över grabben i båda klasser ! :D
Film från båda klasser kommer senare, ni får bilder istället ! ↓



RSS 2.0