Stallet lördag 30.03-2013

Tänkte säga först och främst, Måste på toa, brb !
Som jag sa innan så jobbade jag i stallet idag, kom dit till 8 fodrade alla hästar och satt täcke på dom hästar som skulle ha täcke på. Började mocka lite innan Jonna kom :) Allt flöt bra fram till lunch innan ponnyerna & Zigge skulle byta hage, först tänkte vi hämta alla ponnyer samtidigt men då hade Milen fått för sig att han inte skulle in, så vi började plocka in en ponny efter en annan. 4 av dom gick verkligen inte att fånga, sen kunde vi ta ut 2 av dom och tillslut vad Rocky & Emilio kvar ute ! Rocky gick, efter många om och men att fånga in. Milen som fortfarande var lika glad fortsatte att springa runt, så jag som då försökte stoppa upp hans fullfräs ponnygalopp fick ju också en del motion.
Jag försökte leka Tobbe Larsson och fånga hans uppmärksamhet, men nej, han kollade rakt in i träden istället och om jag kallade på honom så sprang han iväg xD
Efter ett tag så började han få mer uppmärksamhet på mig och lyssnade på mitt kroppspråk så jag kunde få honom att stanna då jag "bad" honom att göra det (ni vet, det nh/frihetsdressyrtönt som man är), eller ah, vända och galoppera lika snabbt åt andra hållet, haha ! 
Tillslut även här, efter många om och men (ja, jag hade jagat runt honom flera varv innan ! Vill han springa så får han väl göra det) Sen vart ponnyn trött och jag kunde sedan fånga honom, vääääldigt motvilligt xD
Fortsatte sedan att packa 60 påsar silage, vilket inte är så hälsosamt har jag kommit på då jag har sjukt ont i halsen efter dammet av silaget..

Kom hem helt slut efter dagen och nu tänkte jag glo på So Undercover :)
Lånade bild på Milen från Nathas blogg då jag inte har bilder på honom och för att jag inte var bra vän med honom idag.. ↓

Startlisa 1.4 !

       
50 cm 1 Erica Carlsson Carma
  2 Lovisa Dahlen Ivory
  3 Ida Kalm Cheyenne
  4 Caroline Danielsson Rallijs
  5 Sandra Törnqvist Bråttom
  6 Anna Sundström Appendix
  7 Wilma Sandberg Alice
  8 Molly Karlsson Sintram
       
70 cm 1 Amanda Erikslund Hnokki fra Krossi
  2 Lisa Lignell Arrow
  3 Julia Johnsson Danne
  4 Carolina Eriksson Nisse
  5 Victoria Adamczak Sally
  6 Kajsa Eriksson Ivory
  7 Carolina Öhberg Pluto
  8 Linda Björklöf Nueva Cancio'n
  9 Erica Carlsson Carma
  10 Jonna Stolt Snövit
  11 Felicia aalto Marco Pola
  12 Emilia Lundell Samson
  13 Caroline Danilesson Rallijs
  14 Malin Mattsson Indianen
  15 Lisa Holmström Rico
  16 Molly Karlsson Danne
  17 Ursula Ackren Arrow
  18 Viola Fyrvall Setas II
  19 Astrid Bergman Nisse
       
90cm 1 Eva Hagelberg Ra
  2 Cia Langebro Dai Dai S
  3 Carolina Öhberg Pluto
  4 Anna Nygård  Bafama
  5 Victoria Adamczak Sally
  6 Erica Johansson Trinity
  7 Erica Carlsson Fredriksbergs Tilda
       
100 cm 1 Cia Langebro Dai Dai S
  2 Malin Mattsson Indianen
  3 Eva Hagelberg Ra
 
 
 
 

Tack !!

Besöksrekord igår, stort tack till er alla som klickade in på min blogg igår :D
 
Jobbar i stallet just nu, så jag bloggar mer när jag kommer hem !

RIP Bokbackens Marit

Älskade ponny, hoppas du har det bra nu vännen ! ♥

Vollyboll Turnering !

Nej jag skriver ett fjärde inlägg idag, sen tror jag bestämt att det får räcka för idag ! :)
Igår hade vi Vollyboll turnering i skolan, vilket innebär att man är ett lag/klass (för er som inte fattar) !
Vi vann ialla fall alltihopa, även matchen mot lärarna ! Vi spelade skitbra sista matchen så jag är skitstolt över våran prestation.
Vårt tema var grekiska gudar, och såhär såg vi ut efter att ha spelat alla matcher ! :D

Blingad !

Satte mig ner och blingade min ridhjälm då ! Tänkte att jag tar väl bort det om det blir dåligt, men jag är nöjd med resultatet vilket innebär att jag kommer ha den såhär nu :)
Glömde bort att ta en "före" bild på baksidan av hjälmen !

Blinga ridhjälmen ?

Jag funderar skarpt på att blinga min ridhjälm... Det är jättemånga som gör det, och det är galet snyggt så jag förstår varför ! :) 
Jag kan ju lägga dit lite bling så får jag se hur det ser ut sen tänkte jag, är det fult kan man bara ta bort det. Googlar man på blingad ridhjälm kommer det upp en del bilder på blingade GPA hjälmar !
 

Rösta på miiiig ! :D

Alla går in och röstar på mig, HÄÄÄÄÄR !!!!

18-års bilar !

Då jag inte bloggat på ett tag så tänkte jag lägga upp ett random inlägg om ett gäng bilar jag kan tänka mig att ha som 18-års bil ! :)
Jag vet att det är länge kvar, men jag är ju somsagt redan 16 och det är två år kvar, så det kan vara skönt att ha ett litet hum om hurdana bilar jag vill ha, vill ju främst kunna ha en bil att köra t.ex. hästtransporter med då jag kommer ta lilla E direkt efter att fått bilkörkortet om det inte kommer ändras något med det !
Men första är då:
Chevrolet Camaro SS 2012 !
(Är verkligen ingen bil att dra hästar med, men jag skulle verkligen inte säga nej om jag har råd/får denna bil)


Chevrolet Silverado
(Skulle även här försöka hitta en silvrig bil av denna modell, älskar pickuper !)


Volvo s60
(Aningen gubbig, men den är mindre och smidigare att köra inne i stan med än bilen ovanför och under här, jag tycker det är skitsnyggt med folk som har t.ex. en Volvo och har hästtransport bakom)

Nissan Niavara D40
(Mycket stor bil och drar allting väldigt stadigt vad jag har förstått !)



 
 

Ask.fm/MalinMattsson

Jag gjorde som resten av världen och skaffade mig ett konto på Ask.fm så ni kan knappa in där om ni känner för att fråga mig något ! :)
 Läänk ↓
http://ask.fm/MalinMattsson

Måndag, jag gillar inte dig !

Haha shit vad deprimerad man vart idag när man insåg att det är skolan man ska tillbaka till och inte praoplatsen ! Så jag hade verkligen ingen motivation till att kliva upp alls.. Men jag klev upp, en timme sent och for iväg till skolan, haha vadå deprimerad ? Jag höll ut skoldagen och for hem och glodde på tv och började ladda ner en säsong av Hawaii five-0 och några avsnitt av tredje säsongen ! 
Just nu sitter jag och kollar på 112 - på liv och död, väntar på att det ska komma varmvatten i duschen så jag kan duscha och sen sova. 
Var och tränade idag, först chillade jag på en cykel liknande sak, skitjobbigt, har verkligen ingen kondis alls ! Sen tränade jag ben, först framsida lår 45kg runt 40-45 gånger, sen baksida lår kanske 25 gånger 90kg :) Haha jag kände mig ganska bra där ett tag !
Men nu ska jag kolla klart avsnittet här och sen duscha !
Jag bjuder på en arkivbild på världen bästa hund ! ↓
 

Ålandsponnyn

Eftersom jag inte bloggat idag tänkte jag bara yttra mina känslor lite !
Som alla vet så har det funnits hur många som helst skvallerbloggar här på Åland lite från och till, och nu när jag var och tränade såg jag att det kommit ännu en ny. 
Undrar hur länge denna kommer hålla i sig, och hoppas inte att det kommer bli en dryg och elak blogg, utan en som faktiskt håller i sig och är intressant att läsa ! :)
 
Den hittar ni då HÄÄÄR !
Och eftersom bloggen är relativt ny så tyckte jag att jag kunde reklamera den x]
 

Strömsholm

Nu har jag 10 minuter på mig att berätta hur det gick och vad jag gjorde nere på Strömsholm !
 
Vi kom dit torsdag halv 6, allt började halv 7 så vi chillade en timme. Sen samlades vi och fick rum och ett litet intro av vad vi skulle göra, en trea kom och pratade med oss om allt och inget, lite senare kom ett gäng ettor som babblade bokstavligt talat på om allt och inget xD Vi bäddade och sånt och gick å la oss efter det.
Fredag morgon började vi med stalltjänst, mockade 3 boxar sen var allt klart. Vi åt frukost och sen gick vi mot stallet för att sedan få hästar och sedan gå ut mot ridhuset.
Jag började rida ett sto, jättefin ! Cajsa kallades hon iallafall, minns inte vad hela hennes namn är xD Men det funkade jättebra att rida henne ! Hon var mjuk och gjorde nästan som jag ville, hon var lite springig och det kändes inte så bra när hon körde upp huvudet i luften och sprang ! Men hon funkade jättebra sen när jag hittade henne lite mer :)
Levado, han jag red efteråt var ett helvete att rida.. Han var stel som faaan, var stenhård i munnen, menmen jag försökte rida honom så gott jag kunde ! Det kändes inte så bra.. Någon sekund innan vi skulle sluta så sökte sig hästhelvetet neråt, och just då skulle vi ge lång tygel ! Jag kände verkligen att jag kunde ridit honom 5 minuter till så hade det kanske gått lite bättre med honom :)
Sen gjorde vad vi ville till lunchen så jag gick med pappa till Markan och drack varm oboy, sen lunch, efter lunch var det info i knytpunkten och sen skrev vi ett prov, fick förövrigt hjärnsläpp så jag skrev nu vad som kom upp i huvudet xD
Sen var det bara att dra sig hemåt. Jag hoppas verkligen att jag kommer in där i höst, skulle vara så sjukt kul !

Nu ska jag glo på TV ivf, programmet jag ska glo på började lixom för 5 minuter sen :)
Bild från ig som jag tog på 2 stall & 2 ridhus ↓

Sottunga ikväll !

Tänkte ju skriva om hur det gick för mig på Strömsholm idag, det kommer jag inte göra då jag inte har tid att skriva ett långt inlägg ! Det kommer nog imorgon, men jag kan säga att allt gick jättebra :D
 
Nu ska jag kliva upp ur min säng och gå å duscha, ska som sagt till Sottunga idag och båten går vid 5, det blir bara ett kort inlägg så ni vet hur det ligger till ! Det blir inget mer inlägg från mig idag, men annars får ni ha en bra dag mina vänner ! :)

@ Eckerö Line

Sitter på båten påväg till Grisslehamn, för att sedan fortsätta färden mot Strömsholm ! Är jättetaggad, ridlektionen gick jättebra igår så jag hoppas det går bra när jag rider imorgon :)
Jättekul att min statistik går uppåt för varje gång jag klickar in på min blogg, det kan ju vara för att jag har skärpt mig och bloggat mer eller mindre regelbundet och ganska ordentliga inlägg då jag väl skriver, antar att det är vad ni vill ? ;) 
 
Ridlektionen igår reds på Pluto, vi hade skänkelvikningar och vi började med att rida ut en sväng, ponnyn var helt galen, håll i er nu men jag hade knappt noll kontroll över honom för att han va så jävla pigg ! Vi red skänkelvikningar sicksack över vägen, på tillbaka vägen hem travade vi skänkelvikningar. Resten av lektionen var han så sjukt jävla pigg så jag hade honom precis där jag ville ha honom, ett bocksprång på hela lektionen vart det, klagar inte ! :)

Som sagt är jag påväg till strömsholm nu ! Alla på Räddningsverket önskade mig lycka till så det kommer nog gå skitbra ! :D Kommer uppdatera igen imorgon på färjan hem.
Ha en bra dag ! 
Bild från när jag satte mig i bilen påväg mot färjan imorse ↓

Prao dag 2 - Räddningsverket !

Kom på att jag inte hade skrivit om min andra dag på praon !
Jag gick med Jocke idag också, det började med att Jocke gick och babblade med någon så jag stod och pratade med Jan om ambulanserna, så fick jag för mig att tvätta en ambulans, vilket jag gjorde. När jag hade skubbat klart gick jag och Jocke igenom ambulansens innehåll och hur allting fungerade i den !
När vi var klara närmde det sig lunch. Efter lunch for vi iväg till övningsfältet och provade på rökdykning, jag gick seriöst in i allting och jag kände påriktigt att jag skulle dö för varje sekund som gick.. Jag hade syrgas och mask på mig så det vart ju 100 gånger tyngre än väntat, kunde ju knappt ställa mig upp med dom på xD
Sen körde vi tillbaka till stationen och backade in bilen och tvättade av alla grejer som jag använt. Sen försvann Jocke någonstans så jag strosade runt därinne och pratade med allt och alla tills det blev fika :)
Och här kommer den största failen någonsin !
Jocke kom lite senare till fikat än alla andra, så folket därinne började undra vart han hade tagit vägen, så dök han upp där mitt i allt, så sa jag åt honom "Du är sökt", efter fikat gick vi ner till kontoret (vet inte vad det är för något rum som är brevid garaget, jag tycker det är ett kontor)
Så gav Tomas honom ett nytt uppdrag, ett gäng från tvärsan skulle komma dit och kolla på stationen halv 4, så sa han "Ja, eftersom praktikanten tycker jag är söt så är det inga problem!" Så alla därinne ba "Neej Jocke, hon sa sökt!" Så stod vi alla där och försökte övertala honom att jag sa att han var sökt, haha så sa ngn där "nej låt honom tro det, han lever länge på det"
hahah oh herregud xD 
Så hela dagen idag har dom gått runt och mobbat mig för det xD
 
Som sagt, det händer ganska mycket på mina dagar där ! ;)
Ni kan få en gammal arkivbild ↓

Sista dagen på en amazing prao ! ♥

Är precis hemkommen efter att haft en otroligt rolig tid på Räddningsverket ! Har lärt känna helt sjukt underbara mänskor, lärt mig massor inom räddningsområdet ! ♥
Kan ege inte lägga ord på hur sjukt roligt jag haft, jag har fått en helt ny uppfattning om hur våra brandmän på Åland är !
 
Idag fick jag gå med Jan då Jocke satt med i första ambulansen som förövrigt har varit borta heela dagen, jag vart typ värsta heartbreaken jag trodde inte jag skulle få säga hejdå till honom då jag ändå lärt känna honom bäst, men någon minut före 3 så rullade ambulansen in, haha fatta lyckan ! :D
Ja men iallafall, vi tog ut stegbilen och luftade den idag, jag fick fixa allting själv och köra runt där och fara. Jag tog en kotte från toppen på en gran som minne, men såklart glömde jag min kotte där :( 
På luchen for jag och köpte ett tackkort och en chokladask till grabbarna som tack för praon. 
När jag kom tillbaka for jag och några till iväg till ett dagis som skulle lära sig släcka bränder, så det var en unge som höll i släckaren, han riktade bak sprutmanicken (där jag satt) och tryckte av, tack för duschen ! 
Sen tillbaka så chillade jag runt bara värre och så gick vi på fika. Efter fikan inventerade vi ena ambulansen och kollade att allt fanns där ska vara, sen packade jag ihop allt och tackade alla och for hem, med gråten i halsen !

Ska fara iväg till sleipner snart på ridning, och imorgon bär det av till Strömsholm ! Hoppas verkligen att det går bra där :D
Har ingen bild till detta inlägg, men ni kan få en gammal från husvagnsmässan som har samma motiv som dagisbarnen gjorde idag ↓

Prao dag 1 - Räddningsverket !

Jag har det väldigt bra på min praoplats, känner mig som femte hjulet ibland faktiskt xD
Visst jag förstår det då det är svårt att hitta uppgifter till mig som prao elev utan någon som helst erfarenhet av detdär. Men det är kul att bara gå runt där och se viktig ut och lyssna på vad dom har att säga och se hur allt fungerar. 

Idag började dagen med att jag kom dit till 9, jag klampade in där och såg säkert lite smått förvirrad ut, för ja, jag var väldigt förvirrad ! Det stod två brandmän innanför dörren och glodde lite smått skumt på mig xD Dom visade mig ivf in där dom andra satt, så jag & ngn viktig person satt och pratade om lite allt möjligt. Sen kom han jag har stalkat hela dagen, han visade mig runt där inne i alla rum och det ena och det andra :) Fick även kläder jag ska ha på mig om det blir larm, jag ser ut som en dränkt kisse i dom enorma kläderna, visst det är väl gulligt det med x] Och Ja, jag ville ha en sån snygg jacka brandmännen har på sig, men neej, jag fick en halare, inte ok :(

Lunch en timme och sen tillbaka, då var det stationstjänst så han jag stalkat hela dagen stod och pysslade med dom masker rökdykarna har och vi babblade hej villt om allt och alla. Sen var vi ut och luftade skyliften en sväng. Eftersom den krånglade så mycket tog det ett tag innan vi kunde köra in skyliften. Sen var det kaffepaus och sen for jag hem :)

Lite långt inlägg här numen jag ville dela med mig av vad jag gjort idag :3

Isbilskörning

Nejmen jag tänkte om jag skulle visa lite bilder igen då ! :)
Var och fotade isbilskörning igår och här är resultatet, är väldigt nöjd !

Som ni ser så har någon bild suddig bakrund, det är alltså fullt meningen ! Jag experimentera fullt med inställnignarna igår och jag ville få fram det resultatet då bilen är i fokus och däck och omgivningen är supersudd .
©Malin Mattsson / Canon Eos 60D / Telezoom Canon EF 70-300mm 4-5.6 IS USM

Maja & Goldie - Dressyrträning

Var och fotade och filmade Maja på hennes dressyrträning igår, och eftersom jag fick nog med att redigera bilder för idag så klippte jag ihop filmerna istället :)


Svampbob hälsar !

Det jobbiga med att vara på fotojobb är att sedan skicka över bilderna till folk, och denna bild är jag stolt över att inte behöva skicka någonstans, bara min bild :3


©Malin Mattsson / Canon Eos 60D / Telezoom Canon EF 70-300mm 4-5.6 IS USM

Hopptävling 1 april !

Som ni kanske redan vet så har propostionen kommit ut för clear rounden 1 april i Sleipners ridhus ! Har verkligen värsta beslutsångesten om vilka klasser jag ska starta.. 
Det blir ju högst antagligen på Indianen, och jag tänkte på att starta 70 & 90, men jag funderar på om vi kanske ska prova klättra över en bana på 1 meter ? Isåfall blir det 90 & 100 eller 70 & 100. Han är ju ganska storgalopperad och ridhuset är ganska litet :p Måste rådfråga ridläraren, haha !
 
Just nu sitter jag och väntar på att min tvättmaskin ska bli klar så funderar jag på att gå å lägga mig, är ganska trött. Måste fixa bilderna jag tog idag på Maja på hennes dressyrträning ! Jag kan garantera er att bildresultatet inte vart det bästa, hittade verkligen inte någon inställning som jag vart nöjd med, filmade istället så jag ska klippa ihop en film istället :)

Så fin häst ! ♥

Sweet Sixteen

Wohoo, fyller 16 idag ! Grattis till mig :D

Satt just och kollade på en film om en kille som myste med ett gäng lejon, i filmen sa dom "this big cats..." så jag kollade ner på min stora katt och inser att även om hon är ganska stor så är hon vääääldigt mycket mindre än domdär ! x]
Ikväll kommer Natha, Nona & Freddan hit och äter tårta, haha trevligt trevlligt !
Nu ska jag flytta på mitt lejon och gå å äta middag.
 
Ha en bra kväll ! :)

Söndag = Stallkamp

Oj, jag trodde jag bloggade igår men tydligen inte ! Slänger in ett inlägg lite fort här nudå :)
Idag ska jag & Jessica till Sleipner och vara med i stallkampen, hahaha tävla mot småbarnen, känn er utmanade ! Ska bli kul :)
Hon startar hemifrån på moped hit snart så jag ska gå å göra mig klar, så ska vi fara iväg när hon kommer. 

Har egentligen inte så mycket att tillägga just nu så jag avslutar här. Kan uppdatera er hur det gick sen om ni vill !
Ha en fin dag allesammans :)

Antagningsprov

Förlåt för noll uppdatering, men jag har inget speciellt att skriva här, och inte såna saker som är värda att berätta :p 

Fick ett brev från Strömsholm idag, shit vad glad jag blev när jag såg ett stort brev hemma på bänken som det stod Strömsholm på ! Hela jag bara bubblade av glädje, that just made my day ! :D 
Ska på antagningsprov dit den 21 mars, taggar som faaaan, ska göra allt jag kan och lite till för att få en jättebra ritt och superfint i stallet, måste verkligen ha extra poäng till mitt slutbetyg och jag hoppas som fan att jag kommer in där sen i höst !!
Den veckan kommer bli den bästa vecka, helt seriöst ! Veckan innan fyller jag 16, måndag morgon ska jag infinna mig på praoplatsen, och sen till Strömsholm 2 dagar, längtar som fasiken ! :D

Idag var jag och sökte ännu ett sommarjobb, ska fara till 2 butiker till hade jag tänkt, men det tar jag på måndag. Just nu sitter jag med ansiktsmask och tänkte starta ett avsnitt av Chicago Fire faktiskt :)

Helt galet vad glad ett brev kan göra en person alltsåå :*

Grönt kort, skrivet !

Som rubriken lyder så har jag skrivit grönt kort idag, eller jag skrev provet ! Fick 26 av 30p så jag är nöjd :) Försökte även på att köra moped i denna oändliga halka, det fungerar jättebra sålänge man undviker att bromsa, det finns inget grepp alls... Skulle försöka bromsa i nedförsbacke idag, arslet på mopeden kom lixom framför framdäcket så jag kände att det var ganska hopplöst, så jo, det for i kull xD Jag och Stella landade på fötterna ialla fall, det var bara mopeden som nästan trillade, jag höll fortfarande i den så den välte nästan ! Skulle påriktigt få såna jävla cp fel om jag skulle råka ha sönder någon kåpa, eller få värsta fula reporna.. Det finns ju nte att få itag på kåpor till Kymco mopederna...

Sitter nu ialla fall och väntar på att mitt nagellack ska torka så jag kan gå å lägga mig ! 
Vi har simning på idrotten i skolan imorgon, så jag tänkte söka fram en bikini jag kan använda.. Nu är det så illa att jag inte äger någon som passar x]

Haha, ha det bra nu ! :)

MissMe.se villha !

 
 
 

F5 !!

Har just gjort klart min egna första design, tror inte jag haft en rosa design förut, så jag tog mig friheten till att ha en rosa blogg nudå ! :)
Hoppas ni gillar den :D

Tryck F5 om ni inte ser !

RSS 2.0