Min katt biter på klorna !

Observera att jag sitter och tittar på ngt veterinärklipp på engelska i bakrunden, så det är det ni hör xD


Blue Sparrow

4 ovisade bilder på denna sötis ! :D


©Malin Mattsson / Canon Eos 60D / Canon Zoom Lens 18-135mm 1:3.5-5.6 IS

Blue Hazy & Billy

Jag är skyldig er ett par inlägg och åtminståne ett par bilder, så ni kan få 4 bilder på Hazy & Elins ponny Billy ! :)


©Malin Mattsson / Canon Eos 60D / Canon Zoom Lens 18-135mm 1:3.5-5.6 IS

TVD 4x11

Nu jävlar vart jag frustrerad ! Kollade just på senaste tvd avsnittet, slutet på avsnittet sa Elena till Jeremy "If a original vampire dies, a houndred, maybe thousands of vampires dies.You are gonna kill Kol instead" Och i hela jäkla avsnittet satt jag "rör honom inte, låt honom vara, låt Kol vara!" Om han dör nu kommer jag bli skitarg, så om alla bara slutar peta på Kol och gör mig glad, och gör Nate glad att han får spela en roll som är med i fler avsnitt så blir alla jättelyckliga ! :D
Men annars var avsnittet jättebra, och längtar verkligen tills nästa avsnitt ! Hela säson 4 har spårat ur totalt.. Till avsnitt 9 var tvd helt värdelöst, jag skojar inte, jag tyckte att säsong 4 var överdriven och blev tråkig.. Men nu verkar det som tvd kommer upp på fötter igen ! :)
Är inte så stort fan över hans frisyr i säsong 4, men hela han är så perfekt ^.^
Så galet perfekt ♥ ↓ 



 

Fredag imorgon !

Fredag, kom till mig älskling ! Du är en aning efterlängtad !
Vet ni vad jag märkt, mina älskade smilisar har försvunnit, jag måste fixa tillbaka dom. Detdär hjälpte ju, inget hände, ska testa igen.. Nopp fortfarande inget, testar senare ! Både min mobil och dator håller på kraschar i hundra olika bitar.. Någon som vill sponsra en hårddisk ? ;)
Har vart på möte i skolan idag och ja.. Min lärare tycker då att jag är så nere och deppig 24/7 så hon tipsade om att jag ska börja knarka sömntabletter, namnam ! Vi väntar lite så får vi se va som händer :)
Skulle behöva fara bort och rensa tankarna och komma tillbaka och få en nystart, borde fokusera på framtiden, jag vill ju in på Strömsholm, ska skicka in ansökan nästa vecka, och som det ser ut just nu så kommer jag inte komma in och då vet jag seriöst inte vad jag gör xD
Nejnu sova, godnatt ! :)

[BILDLÖST INLÄGG]

Sönder dator ?

Förlåt för att min uppdatering suger för tillfället, men min dator har gått en aning sönder, vissa knappar fungerar inte att trycka på ! Sen är den allmänt seg och blir varm på beloppet inom 5 minuter och jag skojar verkligen inte med att den blir varm, den blir kokhet !
Har en uppgift som måste lämnas in vilket jag inte kan göra då jag kommer slänga min dator ut genom fönstret om jag ens försöker ;)
Skolan är just nu uppochner, har skrivit 1 av 3 prov, fysikprovet skrev jag inte ett ända ord på, inte ens mitt namn, Biologin sket jag i helt och hållet ! Är så galet utsliten, kan sova upp mot 10 timmar och är så trött som om jag skulle sovit 2 timmar eller inte sovit alls, inte alls irriterande..

Nu ska jag duscha och sen glo på det nya avsnittet av five-0 och sen sova antar jag ! :)
Hade !

Skulle gärna lappa ihop det om det gick, puss och hej !

Lite musik ? :)


Min Lördag

Eftersom jag inte orkade blogga igår och jag insåg att jag verkligen ville blogga om gårdagen så gör jag det nu istället ! :)
Jobbade i stallet igår, så var där mellan 8 & 4, allt funkade bra och hästarna var snälla, morgonlektionerna var inställda då det var -20 i rudhuset, fyfan va kallt ! Att jobba i stallet i -25 grader är inte något jag rekomenderar men det funkade bra sålänge man hade tjocka vantar och en jacka på sig ;) Inne i stallet var det ändå plusgrader så där kunde man springa runt utan jacka. 

Efter att vi jobbat fick jag lust att rida Ivory, haha nejmen inte riktigt ! Ina skulle rida Masa, så jag hängde på på Ior. Vi red dressyr i ridhuset, jag jobbade mest på att få honom lösgjord i alla gångarter och att han faktiskt gick att stanna.. Han är sån att man kan fan sitta å dra hur jävla mycket som helst och inget händer, sen när han väl stannar så fortsätter han gå efter typ 2 sekunder..
Det tog sitt lilla tag innan han faktiskt började söka sig neråt och höja ryggen, när han gjorde det kände jag igen honom från den tid då han var "ny" på ridskolan, inga ojämna gångarter, han galopperade faktiskt med heeeela kroppen och inte bara frambenen x] Från galopp till halt utan att jag ens behövde peta på tygeln, från halt till galopp med minimal skänkel. Öppnor, slutor funkade klockrent, skänkelvikningarna bara flög han iväg när man försökte sig på.. Han vart helt galet underbar och jag kommer leva länge på detdär passet !
Ska prova en LC på honom i vår hade jag tänkt ;)


Måndag 140113

Måndag, jag hatar verkligen den känslan man får när det är måndag och man inser att man har hela veckan kvar innan det blir helg ! 
Somnade halv 6 så jag försov mig lagom mycket, kom till skolan 20 före 12.. Jag och Hanna fick hjälp med grammatiken och sen historiatimme. På idrotten for vi till Ålands sjösäkerhetscentrum, det var skitkul att simma runt där i vågor ! Vi började med att hoppa i från 3 meter i iiiiiiskallt vatten, man fick ju fan en kallchock när man hoppade i, haha inte riktigt men nästan ;) Sen simmade vi runt överallt i vågor, det jobbiga med det var ju att jag inte kunde hålla mig över ytan, vet inte vad som hände där faktiskt, fick typ andningsproblem så jag försökte komma till kanten och försöka hålla mig vid liv x] Sen var det att kliva i en flotte och sitta där och frysa i stormväder och regn och hela köret. Vi var kanske i vattnet runt 15 minuter, så fort in och kliva i en vaaarm dusch för att sedan värma sig i bastun :D 

Det som var lagom kul var ju att dra på sig moppehjälmen på blött hår... Aja hem och torka håret och fixa sminket sen for jag in till stan en snabbis, fikade med Hanna & Jonny, sen körde jag runt stan lite innan jag insåg att jag kan fara till ngn bilskola och kolla lite hur mycket det kostar att ta körkort för lätt motorcykel och lite sånt, det verkade dock som om bilskolan var stängd så jag sket i det och kollade på deras hemsida. 
Oj, detta vart väldigt långt så jag slutar här !


Sharlies och min tid tillsammans !

7 februari 2010 träffade jag en underbar häst när jag följde med till min kompis medryttarponny. Det var första dagen jag träffade Sharlie, sen dess har det varit han och jag om man säger så !
Någon gång i början av januari sökte jag upp honom då jag inte hade träffat honom på lite mindre än ett år, jag tog mig i kragen ringde Petra och frågade om hon ville ha hjälp med honom,
den 3 mars 2011 pratade jag & Petra om ett och annat om honom. Ända sen den dagen har den hästen varit en del av mig, i början av april flyttade vi honom till travbanan, då jag började markträna honom, NH & frihetsdressyr. I slutet av juni började vi med inridningen, mitten på juli kunde vi sitta på honom och skritta utan ledare, han flyttades till jomala där jag inte var med honom lika mycket som på travbanan där jag hade honom varje dag ! Nu på senare tid var jag med Sharlie ungefär 1-2 gånger i veckan.
3 december 2012 var den sista dagen jag någonsin hade ngt med den hästen att göra, jag lastade ur honom från transporten åt den nya fodervärden, sen dess har jag inte petat på honom. Jag minns varenda en sak jag gjort med honom, jag kommer leva länge på det !! 

Igår var vi till ridhus med Sharlie och hans fodervärds andra häst, dom provade hoppa upp på Sharlie, och gissa vad ? Jo allt fungerade helt perfekt ! Dom har kommit lika långt som jag gjorde i inridningen. Efter det släppte vi hästarna lösa i ridhuset, jag testade om han fortfarande mindes något av frihetsdressyren, och han följde minsta lilla rörelse jag gjorde ! Fick även veta att hon kommer köpa honom idag, så från och med nu har jag tappat alla chanser jag någonsin haft när det gäller honom, det sög galet hårt !
Hoppas han får ett bra hem, det är han värd !






Den bästa hästen jag någonsin fått chansen att lära känna !

2 minuter

Tänk att hela världen kan rasa samman på 2 minuter.. Tänk att hela ditt liv kan rasa på 2 minuter.. Tänk att en världshistoria kan hända på 2 minuter.. Tänk att ett samtal kan gå på 2 minuter.. Tänk att 2 minuter kan kännas som 2 timmar.. Tänk att ditt liv kan ändras på 2 minuter.. Mitt liv ändrades under 2 minuter i ett samtal som var 2 minuter som kändes som 2 timmar !
Allt kan hända blixtsnabbt, ibland måste man förbereda sig för det ! ;)

Förlåt för min oaktivitet numen I've been busy ! :)

Torsdag

Oj, vad klockan blev mycket ! Ska ta å lägga mig så jag kommer till skolan i tid imorgon. Har precis kollat Last Resort och fastnade framför datorn, så jag ska ta min dusch nu och sen sova :)
Tänkte berätta lite om att jag var till han med travhästen idag, just nu blir det att kolla stallrutinerna, kolla när hästarna tränas till dubbelkärran är i skick för att ägaren ska visa mig hur hästarna ska köras och hur man gör för ett säkert sätt, sen är det meningen att jag ska börja köra hästarna själv ! Det finns ett tioårigt sto som jag kommer köra och peta på :) Sen pratade vi om allt möjligt, så jag ska upp dit på lördag och kolla när dom kör osv.
Gick in till stallet där Sharlie stod och hälsade på honom, han verkade må bra :D Jag vart däremot väldigt ledsen över att hans lugg är klippt och hans hovskägg är bortrakat... Sen har hästen blivit grå då precis hela han är rakad, inte snyggt någonstans.. :/ Hoppas det växer ut och han blir brun och fin :D

Nu måste jag verkligen gå och duscha och fixa mig klar för sängen ! Godnatt alla !

Beställt hem !

Klickade just hem lite grejer till min kamera ! Vart så jäkla dyrt, men jag hoppas verkligen att det är värt det, kommer även köpa ännu ett objektiv såfort jag får en slant över :) Haha det beror på om det får plats i min kameraväska xD

Telezoom Canon EF 70-300mm 4-5.6 IS USM, ett av Canons bästa zoomobjektiv ! ↓
Telezoom Canon EF 70-300/4-5,6 IS USM

Bakre Objektivlock ↓
Objektivlock Canon Bakre objektivlock E för EOS (original)

Hova starfilter 6uddigt ↓
Färg/effekt-filter Hoya Star-six, 6-uddigt stjärnfilter 67mm


Velbon C-600 videostativ, 67-163cm ↓
Stativ med panorama- eller videohuvud Velbon C-600 videostativ, höjd: 67-163 cm, vikt 2,0kg
 

Hästar så det räcker och blir över !

Nu kom även häst nummer tre in i bilden, herre min skapare 1 räcker x) Bara det att denna är Omöjlig att säga nej till :D Sen säger jag nog nej till nästa, får hoppas att det inte kommer fler bara !
Mina katter sover i mitt rum redan så jag ska göra samma sak, godnatt ! :)

Häst nr 2 inkommande !

Sitter i min soffa och myser med Wilma, ska snart byta om och börja fara till stallet. Fick tydligen rida Julia, idag också x]
Men nu till vad rubriken står för, ni alla vet ju att jag var å provred en kallblodstravare och blev medryttare på den, igår blev jag tillfrågad ännu en häst ! Ännu en travare bara det att denna ska jag åka bakom ;) Har även häst att ta licens på, och då är det meningen att jag kommer köra hästen på travtävlingar !
Mer än så tänker inte jag avslöja, ska fara å prata med ägaren på torsdag.

Nu måste jag byta om och ta vara på min tvätt som vart klar precis, hade bra ! :)

Medryttarponny

Var ju och provred en häst igår ! :) Kallblodstravare på 13 år, hon har gått trav förut men håller på skolas om. Tiden räckte dock inte till så ägaren vill ha hjälp med det !
Vi babblade på om Fanny, borstade sadlade och red iväg på en skrittur. Hon hade bra med energi och verkade vara en häst med jättebra kliv och bra framåtbjudning :) Ägaren vill ha hjälp med att muskla upp henne, har redan börjat planera på lite hur jag ska få upp åtminståne rygg och rumpmuskler. Hon ska även hoppas mer och utbildas mer inom dressyren om jag inte minns helt fel.
Vi får se vart framtiden tar oss, men nu i början ska jag först och främst lära känna henne och se hur hon fungerar ! Jag tror nog vi kommer komma bra överrens :)

Bild från ägarens facebook ↓

Lördag

Har inte en sån jättestor blogglust, men jag gör väl det nu för att jag är inloggad på bloggen och jag har inte uppdaterat idag !
Vaknade vid 3, åt frukost och for till Sleipner. Fotade Ina & Masa i ridhus, haha jag trodde bilderna skulle bli värsta kakka men dom blev ganska bra faktiskt ! Jag har inte kollat igenom bilderna, dom är faktiskt inte ens i datorn än så dom får vänta..
Nu ikväll har jag inte gjort något alls faktiskt, kollat på film med familjen :)

Imorgon bär det av till finström för att provrida medryttarhäst, ett svart kallblodssto, jättefin !
Hör av mig imorgon om hur det gick !
Oh Fuck my life, skola på måndag... tur att de e 41 dagar tills vi har lov nästa gång :)

Kollade den nya Flicka här om dagen, filmen kändes väldigt typisk och verkligen inte som dom andra Flickafilmerna !

Ny design på plats !

Ett råd, klicka F5 om ni inte ser som vanligt ! :)
Har småfix att fixa på den fortfarande, så den är inte helt klar, fixar när jag orkar.

Beslutsångest ? Japp !

Kan ni hjälpa mig lite här ? Ja men tack vad snällt ! :)
Jag fick 600 i julklapp, nu kom den beslutsångesten vad jag ska använda pengarna till..
Jag får motorcykelkort för pengarna, jag säljer min moped för att få pengar till motorcykel (vet modell och hela skiten redan).
Vill även ha kamerautrustning såsom objektiv, batterigrepp osv.
Sen glor jag lite på ny ridhjälm, GPA Speed Air skulle jag inte klaga på, vill även ha en Charles Owen hjälm :) (Jag fyller ju 18 om ngt år och min första bil ska köpas, och jag har inte valt den billigaste bilen)

Vad är smart att satsa på ?
Kamerautrustning är alltid jättebra att ha då jag vill ha mer och bättre utrustning till min kamera, jag fyller snart 16 och får friheten att ta 125a körkort.. Hjälp ! :s

Hej jag behöver ett jobb, puss på skolan, du förstör möjligheterna här känner jag !
(arkivbild ↓)




Challenge Accepted

Ni kan offra en kommentar eller två då ni inte gör det så ofta nu tycker jag !

Skriv en eller två utmaningar du vill eller känner att jag & Stella kan göra så lägger vi upp film på när vi gör det imorgon ! Kan vara precis vad som helst, inte ngt dödsfarligt bara ;)
Vi ger dig fria händer att bestäma precis vad vi ska göra bort oss med !

Time Framed

Som ni kanske vet eller inte vet så har ju Ian Somehalder preccis spelat in en film vid namn Time Framed, den ska komma ut nu i januari så jag längtar galet mycket ! :)





Den första onsdagen 2013

Började jättebra ! :D
Klev upp kvart i 3 och gick i duschen, fixade mig, åt osv och for in till stan. Hämtade ut mitt paket från posten (som jag inte tänker berätta vad är för något) for vidare till stallet. 
Fick rida Jullan, tänkte att lektionen skulle gå.. kanske inte den bästa ridlektion i världens historia, men så fort allt kan vända ! Lektionen gick så jäääävla bra, Jullan var jättefin hela lektionen :)
Vi jobbade lösgjörande, åttvolter och skänkelvikningar på båge längs långsidan. Julia jobbade jättebra och hade en ganska bra och stadig form under passet, ibland for det lite grann, typ galoppen där hon inte orkar bära sig så jag lät henne gå på framåt bara !
Efter lektionen sa Nadja "Jättebra jobbat idag, det märks att ni känner varandra, jag är imponerad!" Jag kände mig ganska bra för en sekund eller två där :3

Vi for hem direkt efter lektionen, for och handlade paj och mat. 
Nu sitter vi igen i min säng och chillar gärnet och laddar för att kladda in ansiktet i gegga :3 
Ha det bra alla nu ! :)


01012013

Gud va tiden får fort.. Känns ju som om 2012 var igår ! Hah, där fick jag till det, eller ?
Hade ganska bra nyår, kunde vart lite roligare kanske ;) 

Idag har vi inte gjort så överdrivet mycket, vaknade typ halv 3, och sen åt vi frukost, och nu chillar vi här tills vi kommer på ngt kul :D
Ni kan få världens brusigaste bild på oss, varsågod ! ↓

Gott nytt år alla !! :D

Hoppas alla haft ett jättebra år, och jag hoppas alla kommer få ett grymt 2013 !
Jag har så mycket jag vill uppnå med det nya året ! :D




RSS 2.0